Çatı izolasyonlarında en çok kullanılan yalıtım malzemelerinden biri olan yalıtım köpükleri genellikle çatı aralarında oluşan boşlukların kapatılması için tercih ediliyor. Binalarda en fazla ısı kaybının yaşandığı bölgelerden olan çatılar yalıtım yapılmadığında büyük miktarda ısı ve enerji kaybına sebep olabiliyor. Bunu en aza indirmek veya tamamen engellemek adına çatı yalıtım işlemleri yapılıyor. Bu işlemlerde kullanılan malzemeler de çatının şekline ve özelliklerine göre farklılık gösterebiliyor.
Köpük izolasyonu çatının saçakları ve diğer bölümlerde yer alan boşlukların doldurulması ve hava geçişinin önlenmesi amacıyla kullanılıyor. Köpük işlemi uygulanmadan önce işlemin daha sağlıklı olması açısından uygulanacak bölgede hafif nemli bir bezle silinerek toz ve vb. faktörlerin temizlenmesi gerekir. Bu sayede uygulanan köpük işleminin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması sağlanır.
Köpük izolasyonun çok tercih edilmesinin sebebi ise yatay ve düşey zeminlerde rahatlıkla uygulanabilir olmasıdır. Bu bağlamda bütün çatı özelliklerine uygun olan köpük izolasyon sayesinde binanın ısı kaybı en aza inmiş olacak ve büyük oranda enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır.
Isı kaybının önlenmesinin yanında çatılarda meydana gelecek su sızıntıları, akmalar, nemlenmeler vb. olumsuz durumlar çatı köpük izolasyonu sayesinde engellenebiliyor. Yağmur suyu, kar suyu gibi faktörlere karşı oldukça dayanıklı olan çatı köpük izolasyon malzemesi ülkemizde binalarda çatıların yalıtımı için tercih edilen en önemli izolasyon maddelerinden biri olarak göze çarpıyor.
Ayrıca ülkemizde sıkça görülen çatı yangınlarına karşı kolay alev almaz ve kaynağı yok edilince kolay sönen bir yapıya sahip olan köpükler bu konuda da kullanıcılara güven sağlayabiliyorlar. Köpüklerin diğer bir avantajı ise binalarda ses yalıtımı sağlayarak farklı yerlerden gelen sesleri en aza indirebilmesidir.