Evlerimiz en korunaklı alanlarımızdır ve bu alanlarda dış etkilerden korunmamıza gerek kalmaz. Yapılarımızı dış etkilerden koruyan olmazsa olmaz durum malzeme il sağlam ve dayanıklı çatılarımız olmasıdır. Hava koşullarının çatıya etkileri ise şu şekildedir;
Dolu
Dolunun çatı üzerine olan etkisi, çatı üzerine düşen buz parçacıklarının hızına ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Orta ve düşük şiddette dolular çatı malzemelerinin yüzey kaplamalarının bozulmasına, daha şiddetli dolular ise çatı kaplama elemanlarının kırılmasına yol açabilir.
Kar
Kar da, yarattığı olumsuz etkilerle çatı sisteminin zarar görmesi için önemli bir unsurdur. Yüksek kırılma etkili kar tutucu kiremitler sayesinde, kar katmanının büyük kütleler halinde kaymasına engel olan unsur çatılardır. Yağmur oluklarının kırılması ya da çevreye, insanlara vereceği zararlar çatı yardımı ile önlenmiş olur. Ancak çatı üzerinde çok uzun süre kar kalması yapının olumsuz etkilenmesine yol açacaktır.
Don
Don çatının en büyük düşmanıdır. Bu nedenle çatılarda Roof Çatı gibi, gece ile gündüz arasındaki yüksek ısı farklılıklarına dayanıklı malzemelerin kullanılması gerekmektedir.
Yoğunlaşma
Çatı örtüsünün bir önemli sorunu ise kaplama altı ile dış ortam arasındaki ısı farklılığından dolayı kiremit örtüsü altında oluşan yoğunlaşmadır. Bu sorunun önlenmesi için, uygulama detayları doğru çözülmeli, modüler çatı sisteminin gerekli gördüğü tüm elemanlar kullanılmalı ve çatı malzemesi altında sürekli ve etkin bir havalandırma yaratılarak çatı örtüsü altının daima kuru kalması sağlanmalıdır.
Rüzgar
Rüzgar nedeni ile uçan, ölümlere neden olan veya çeşitli yaralanmalar oluşturan çatılar olduğu görülmektedir. Roof Çatı tarafından kullanılan malzemeler ise tüm hava koşullarına karşı dayanıklı yapıdadır. Uçma riski olmamakla beraber kırılma, dağılma veya dökülmelere yol açmayacaktır. Aynı zamanda istediğiniz zaman sökülüp, istenen yerde tekrar monte edilmesi oldukça basittir.