Kiremit altı ısı yalıtımı genellikle kiremitle kaplı olan çatıların uzun ömürlü olması, ısı kaybının yaşanmaması, yağışlı havalarda herhangi bir akmaya sebep olmaması için tercih edilen ısı yalıtımıdır. Farklı yalıtım malzemelerinin kullanıldığı kiremit altı çatı yalıtımında izolasyon malzemeleri hem ısının korunmasını hem su sızıntısının engellenmesini hem de ciddi bir şekilde ses yalıtımı sağlayabiliyor.
Kiremit altı çatı yalıtımlarında en iyi verim poliüretan köpük kullanılarak yapılan yalıtımlarda alınıyor. Sprey olarak kullanılan köpükler püskürtülerek bütün çatıya uygulanabiliyor. Bu sayede çatı baştan başa köpükle kaplanarak hem ısı kaybının önüne geçilmiş oluyor hem de enerji tasarrufu anlamında ekonomik yönden ciddi bir tasarruf sağlanıyor.
Kiremit altı ısı yalıtımı binalar için büyük bir gerekliliktir. Yeni inşa edilen binalarda her türlü yalıtım işlemi zorunlu olurken özellikle eski binalar yalıtım konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Zamanla aşınan ve kırılan kiremitler altlarında da sağlıklı bir yalıtım bulunmadığında ciddi bir ısı kaybına sebep olabiliyor. Isı kaybının yanında kışın yağışlı geçen havalarda su sızdırması da yapabiliyor. Yine yalıtım olmayan apartmanlarda ciddi bir şekilde ses sorunu da yaşanabiliyor. Bütün bunları ortadan kaldırmak ise sadece kaliteli malzemeyle yapılacak olan ısı yalıtımla mümkün oluyor.
Birçok uzmanın tavsiye ettiği kiremit altı ısı yalıtımı kiremitlerin dizilmeden önce alt kısımlarına yalıtım malzemesi sermek veya yalıtım köpüğü sıkmak şeklinde uygulanıyor. Bu uygulamadan sonra kapatılan çatının hem ömrü uzuyor hem de oldukça dayanıklı bir hal alabiliyor.
Ahşap çatılarda ise yine aynı şekilde çatının iç kısmına yalıtım malzemeleri konarak ciddi bir yalıtım desteği sağlanıyor. Evler daha sıcak faturalar ise daha hesaplı bir hal alıyor.