Çatılar, binanın üzerinde bulunan ve binayı yağmur, kar, fırtına, rüzgâr ve buna benzer doğa olaylarından korumak için inşa edilen yapılardır. Yani, çatılar bir nevi, binaların doğa olayları tarafından eskimesine engel olurlar. Çatıların bu olaylara karşı daha düzgün ve daha güvenli olarak yapılması için yeni metotlar üretilmektedir. Bu yöntemler gün geçtikçe daha da gelişmektedir.
Çelik Çatı hem gelişen teknoloji hem de artık çelik malzemeye ulaşmanın zor olmaması nedeni ile son zamanlarda sıkça tercih edilen çatı iskeleti türüdür. Önceden çelik malzemenin pahalı bir malzeme olmasından dolayı yapı inşaatlarında fazla kullanılmaması nedeniyle, ahşap çatılar tercih edilmekte iken, günümüzde artık oldukça fazla yapıda çelik çatı uygulamaları kullanılmaya başlanmıştır.
Çelik çatı sistemleri son teknoloji çatıların başında gelir. Çatıların tüm gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olan bu sistem hem doğa olaylarından korunmada hem de yıpranma ve deforme olmaya karşı dayanıklı olabilme olanağı vermektedir. Çelik çatılar, işte bu özellikleri sayesinde diğer çatı sistemlerinden daha rahat olarak kullanılmaktadır.
Bursa Çelik Çatı gerek yapılara ekstra yük getirmemesi gerekse deprem gibi doğal afetlerde sağlamlığı ve dayanıklılığı nedeni ile kişilerin tercihleri arasında yer almaya başlamıştır. Çelik çatılarda, çatının iskeleti, söz konusu binanın yapısına uygun olarak çelik konstrüksiyon malzemelerle meydana getirilir. Çelik iskelet, her türlü çatı örtüsünün uygulanmasına olanak sağlayan bir yapıya sahiptir.
Çelik, aldığı darbelere karşı koyabilen ve kırılmadan hafif bozulmalarla gelen darbeyi önleyen bir malzeme olup, çelik çatılar, diğer çatı türlerinden farklı olarak yıldırım düşmesine karşı da koruma sağlamaktadır. Şöyle ki; çelik iskelet toprağa giden bir yol oluşturarak bireysel yaralanma, küçük çaplı yangın ve patlama risklerini minimuma indirmektedir. Öte yandan, çelik çatı üretiminde galvaniz kaplı çelik kullanıldığı için korozyon direnci yüksektir ve o yüzden de paslanma olmaz. Ahşapta olduğu gibi çatlama veya böceklenme çelik çatılarda görülmez.
Çelik çatıların yapımında betona fazla gereksinim duyulmadığı için montajı oldukça hızlı yapılmaktadır. Mesela, 200 metrekarelik bir evin montajı 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Bu da inşaat maliyetlerinin düşmesine ve dolayısıyla sermaye ihtiyacının azalmasına olanak sağlamaktadır. Çelik, yeniden kullanılabilen ve dayanıklı bir malzemedir. Çelik binalar söküldüğünde ortaya çıkan malzeme tekrar kazanılmaktadır. Tamamen endüstriyel bir ürün olan çelik malzemenin kalitesi, üretiminin her kademesinde kontrolden geçerek belgelenmektedir.
Bursa Çelik Çatı sistemleri montaj ve üretim aşamasında da kolaylık sağlar. Metal olmasından dolayı da her türlü iklim koşulunda kullanılabileceği gibi uzun seneler boyunca dayanıklılık gösterir. Fazla nemli olan bölgelerde görülen oksitlenme ya da ahşap çatıda görülen deformasyonlara çelik çatılarda rastlanmaz.
Çelik çatılar, her türlü çatı projesine uygulanabilir özelliktedir. İstenilen şekilde kesilip montajı yapıldığı için de hiçbir boşluk kalmadan bütün çatının tamamıyla kapatılmasına imkân verir.
Çelik çatıların tercih edilme sebeplerinden biri de diğer çatı modellerine göre daha estetik görünmesidir. Uzun yıllar boyunca bakım istemeyen çelik çatılar, hangarlarda, depolarda, fabrika binalarında, atölye gibi yüksekliklere sahip alanlarda kullanılır.
Çelik çatıların yapım aşamasından montajına kadar olan uygulamaları tam anlamı ile sistemsel olarak yapılır. İşçiler, hangi aşamada ne yapacağını bilerek çalıştıkları için yapılan çatıya yorumlarını katamazlar. Kullanıcı da yapımcı da malzemenin fiziksel özelliklerine müdahale edemez.
Geleneksel tarzda yapılan ahşap, betonarme ve kiremit çatı üretimi uzun yıllardan beri birçok firma tarafından yapılmakta olup; günümüzde çelik çatı firmaları daha fazla artış göstermektedir. Bu firmaların sayısının fazla olması, çelik çatı sektörünün büyümesini de beraberinde getirmiştir.
Bursa Çelik Çatı denildiğinde ilk akla gelen firma olan Roof Çelik Çatı firması gerek hizmetleri gerekse işçiliği ile Türkiye çatı sektörünü çelik ile tanıştırmayı başarmıştır. Roof Çelik Çatı firmasının hedefleri arasında; çelik çatının kullanım alanını arttırmak, daha güvenli, daha sağlam ve daha sağlıklı çatılar inşa etmek yer almaktadır.
Bursa Çelik Çatı firmalarından olan Roof Çelik Çatı firması, 2017 yılında sıradan çatı anlayışına farklı bir boyut kazandırabilmek için, işinin ehli uzman mühendisler tarafından Bursa’da kurulmuştur. Her geçen gün, başarılarına bir yenisini ekleyen firma, ticari faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.
Bursa Çelik Çatı sistemleri arasında ilk sıralarda yer alan Roof Çelik firması, işindeki başarısı ve kaliteli işi ile gün geçtikçe büyümeye devam etmektedir. Roof Çelik Çatı Sistemleri, kaliteye ehemmiyet veren şirket anlayışı ve güven ilkesi ile kurulduğu günden bu yana adı geçen ilkelerinden asla vazgeçmeden büyümeyi hedeflemektedir. Sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü çatı isteyenlerin tercih ettiği çelik çatı yaptırmak için Roof Çelik Çatı firması ile iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.